"Fra Færøerne" (24 mm langt)


Nyt færøsk stempel løser postalt paradoks, der varede næsten 3 måneder efter udgivelsen af Færøernes egne frimærker.
På Sørvágur lufthavn kan post til udland herunder Danmark afleveres. Her foreligger intet stempel og denne post afstemples aldrig før ved ankomst til Københavns lufthavn. Tidligere indtil 30 januar anvende man danske frimærker som afstempledes med et København stempel
OMK 20 og denne praksis fortsatte efter indførelse af specielle frimærker for Færøerne, trods postloven ikke tillader anvendelsen af danske stempler på udenlandske frimærker. Hvordan man i øvrigt havde tænkt sig stempling må stå hen i det uvise, idet breve med blot antydning af filatelistisk præg ikke blev stemplet. Fra omkring den 27.4.75 er nu taget et nyt stempel som anført foroven i anvendelse, men altså 3 måneder uden officiel stemplingsmulighed for post afleveret på Sørvágur lufthavn på Færøerne.
 

Berlingske Underluppen 1975

Arbejdet med et nyt stempelkatalog Grønland-Færøerne har for Færøerne bragt andre pudsigheder frem. Tilsyneladende har man inddraget de allerfleste stempler deroppe i forbindelse med udgivelser af de nye frimærker. Disse blev så samlet på Tórshavn postkontor i perioden fra begyndelsen af Januar til marts/april måned. I denne periode har man altså ikke haft stempler på de mindre postindleveringsteder. Posten i denne periode er fremsendt lokalt UDEN STEMPLING. Gik posten over et posthus for eks Torshavn, Klaksvik, Vágur stempledes her. Der kendes fra perioden "GIRO" stempler - måske provokeret? Ligeledes anbefalede breve med etiket fra afsenderposthuset mens frimærkerne er stemplet Torshavn.
Hjælp søges til uddybning - kontakt T Hjørne Postbox 2047, 8240 Risskov.